Derby, solsken, formstarka lag, årets festhelg i Granevik gav denna match en otrolig inramning.
Att det sen hos många finns andra saker som förhöjer "hatet" gör ju dessa matcher ännu mer häftiga.

Man kan ju direkt säga att det är mycket enklare att skriva referat när man sitter på läktaren än när man är på bänken(mest pga att man skriver så fort att det inte går att läsa efteråt).
Detta gör att referaten nu lite mer koncentrerade.

Som väntat var det vi som fick bli spelförande då Tif backade hem o förlitade sig på sitt fantastiska försvarsspel blandat med snabba omställningar i rätt läge.
Vi var dock nära i första minuten att krossa deras plan nä vi får ett kanonläge som räddas på mållinjen.
Nästa stora chans är dock Torsbys efter ca en kvart när vi än en gång har ett uppspel på mötande mittfältare ända nere i vår backlinje vilket ger dom bollen o på vippen en straff men som tur var så blev det frispark istället o den missades.
Efter detta hade vi en del lägen där nått borde utnyttjas men som vanligt är vi inte nog distinkta i avslutet utan en back eller målis hinner avstyra på eller nära mållinjen.

En som däremot var distinkt var Tifs Viktot J i den 22:a minuten när en patenterad Tiflångboll mitt på vår planhalva skarvas vidare och då vårt försvar tvekar sticker Viktor emellan o smäller in ledningsmåklet för Tif.
Detta mål gjorde att Tif blev ännu säkrare i sin taktik o sjönk ner lite till.
Vi fick därmed ännu mer bollinnehav och hade en hel del fina anfallskombinationer som gav lägen som kunde och än en gång borde givit några mål i utdelning men vi hade inte killerinstinkten i dessa lägen så 0-1 var resultatet i paus.

Det var inte några omväldande ord som sas i paus då vi skapat en mängd fina lägen utan mest påvisan om att vi var det spelskickligaste laget som dock behövde skärpa till avsluten.

Direkt från start i andra märktes det att Tif ville ta vara på sin ledning och det innebar ett ännu större bollinnehav för oss än i första halvlek och även om detta gjorde många i bortalaget trötta skapade vi till en början mindre antal bra lägen än i första halvlek.
Ska man se till första 25min i halvleken så hade vi stort bollinnehav men i feta chanser var det 1-1.Många neutrala på plats sa dock att det var en solklar hands som stoppade våran chans.
Nu blev det ingen straff så det var bara att jobba vidare och det gjorde vi på ett bra sätt för ingen hängde med huvudena utan jobbade på med bra frenesi.

Vi gjorde även några byten efter ca en kvart och det känns som det blev en anledning till det som hände sista delen av matchen då våra byten var för att höja trycket medans deras kändes mer påtvingade vilket också matchbilden visade.
Då de bytt ut de som var deras viktiga bollhållare fick vi sista kvarten bollen tillbaka ganska lätt o kunde trycka på i anfallsvåg efter anfallsvåg och då vi har en ganska stark offensiv uppställning kom till slut utdelningen även om det satt hårt inne o man hade givit slaget förlorat på sidan.
Kvitteringen som då jag inte hade koll på takhöjden i båset höll på att kosta mig en hjärnskakning kom efter 81min. Detta på en frispark från ca 20met som Darko tar hand om och ja sa på bänken att "fan han har ju inte haft en enda farlig denna säsong" men nu var det derby även för Darko så den satt som en smäck i närmsta hörnet. (många kommer ihåg sista minuten ifjol när Darko kvitterade ifrån nästan samma läge mot Tif)
Detta höjde vår moral än mer o Tif fick naturligtvis motstående känslor.
Vi fick också i nästa anfall en gyllene chans till ledning när Micke hinner före målisen på en långboll o hittar in till Djuka som bara har en back på mållinjen framför sig men tyvärr blir förstatouchen dålig så en back hinner styra ut bollen till hörna.
När en sån 100% chans inte resulterar i mål känns det som man får nöja sig med oavgjort vilket är surt med tanke på spelet men o andra sidan har Tifs taktik funkat till fullo så det får ju vara okej trots allt.
Som tur var så tyckte inte spelarna lika o det var lite tid kvar så vi fortsatte trycka på och i 84:e minuten skaffar vi oss genom pigge Philip en högerhöran som Darko tar hand om.
Den slås fint in o från ca 10met möter Igor bollen med pannan som dock räddas på mållinjen än en gång men nu är vi på G o till slut kan Micke forcera in bollen o årets största jubel o även största suck på Granevik dyker upp.
Fy fan va skönt men samtidigt har jag full förståelse för Micke, Grigholm o Bobbys besvikelse när deras fulländade taktik är bara drygt 10min från total succe och det blir ingen utdelning alls.

Till sist en stor eloge till domartrion som lät spelarna fightas men satte gränsen innan det gick överstyr och det utan att vifta med kort i tid o otid.

Sammanfattningsvis en trots allt rättvis seger sett till spel o målchansövertag även om även Torsby måste vara nöjda med sin som det numer heter "gameplan"
Hade inte Tif varit tvugna att byta ut vissa spelare kanske resultatet blivit ett annat men vem vet ??.

Till sist så har jag redan nu hört en massa kommentarer om att vi vann pga domaren men då har de som säger det blundat för till att börja med den som många neutrala säger solklara handsen i straffområdet i andra halvlek som borde blivit straff. Sen har vi neddragningen av Micke i slutet av första o den smarta neddragningen av Igor när han ska löpa in på inlägg i slutet av andra (även om den var snygg o hämtad från skolbok när inte domaren ser)
O då låter jag överkörningen av Philip vara osagd.

Matchfakta: 2-1 (0-1)

0-1 22min Tafatt försvarsspel ger fritt läge för Tifspelare
59 min Dusan o Per ut Philip o Igor in
1-1 81min Darko Frispark från ca 20met perfekt i närmsta hörnet.
2-1 84min Micke Darkohörna som Igor nickar men räddas på mållinjen innan Micke trycker in bollen